Overige items

Van 27 februari tot en met 6 maart 1971 maakte een groepje spoorhobby-vrienden een rondreis door Oostenrijk onder de excursienaam “Dampfschlag ‘71” (naar analogie van de toen bij NS bestaande slogan: “Spoorslag ‘70”). Bezocht werden o.a. de Steyrtalbahn en de Erzbergbahn. In de betreffende items de spoorfoto’s. In dit item de beelden van niet-spoorse bezienswaardigheden, want er was meer te zien dan alleen treinen. Een week lang trokken Jos Beerman, Leo Buschman, Kees Deelder, Jan van Barneveld, Jan-Willem Poortermans en Edward Bary met elkaar op. In hotelletjes werd overnacht. Het was winter, koud en veel sneeuw….

Hier de groep in Waldneukirchen, met van links naar rechts: Leo Buschman, Jan van Barneveld, Jos Beerman, Kees Deelder en Jan-Willem Poortermans; 28 februari 1971.

Gebouwen van de houtzagerij van de heer Reder, zoon van één der oprichters van de Steyrtalbahn, die een groot aantal wagenladingen gezaagd hout voor de dagelijkse goederentrein leverde. Op de voorgrond de Steyr met stuw. Waldneukirchen; 28 februari 1971.


Gebouwen van de houtzagerij van de heer Reder, zoon van één der oprichters van de Steyrtalbahn, die een groot aantal wagenladingen gezaagd hout voor de dagelijkse goederentrein leverde. Op de voorgrond de Steyr met stuw. Waldneukirchen; 28 februari 1971. Houtzagerij van de heer Reder, zoon van één der oprichters van de Steyrtalbahn, in Waldneukirchen; 28 februari 1971. Jos Beerman, Jan van Barneveld en Leo Buschman gaan op verkenning uit.


Houtzagerij van de heer Reder, zoon van één der oprichters van de Steyrtalbahn, in Waldneukirchen; 28 februari 1971. Jos Beerman, Jan van Barneveld en Leo Buschman gaan op verkenning uit. “Sieben Männer im Schnee”. De deelnemers aan de groepsreis “Dampfschlag ’71” begeven zich naar het 20 minuten bergopwaarts gelegen dorp Waldneukirchen voor een gezamenlijk “opwarmertje”. Van links naar rechts op de rug gezien; Jos Beerman, Leo Buschman, Kees Deelder, Jan van Barneveld en Jan-Willem Poortermans; 28 februari 1971.


Kerkje te Steinbach, gelegen tegenover het dorp Grünburg, welke beide dorpjes worden gescheiden door de rivier de Steyr; 28 februari 1971. Panorama op het dorp Grünburg; op de voorgrond de rivier de Steyr, met nog zichtbaar de spoorbaan van de Steyrtalbahn, links in de richting Unterhaus, Haunoldmühle, Leonstein en Molln, rechts in de richting Waldneukirchen, Steyr en Garsten. Het station Grünburg ligt uiterst rechts, niet zichtbaar; 28 februari 1971.


Panorama op Steinbach met kerkje; in het midden de gebouwen van het “Elektrizitätswerk” en op de voorgrond de Steyr met voetgangersbrug, die Steinbach en Grünburg verbindt. Rechts is nog de spoorbaan van de Steyrtalbahn te zien; 28 februari 1971.