Stoomlocomotieven

Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. De Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1 te Hoorn, in afwachting van het Koninklijk gezelschap en prominenten.
Dit gezelschap bezocht eerst de werkplaats en maakte daarna een rit naar Medemblik. De tram werd omgerangeerd naar het 2e (NS-perron) - de huidige infra bestond nog niet – en zou vandaar vertrekken. Wel beschikte de TS al over een eigen, klein perron aan de Koepoortsweg.
Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. De Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1 te Hoorn, in afwachting van het Koninklijk gezelschap en prominenten.
Rechts loc 30 met vijf lokaalspoorrijtuigen, in afwachting van de rangeerbeweging naar het TS-perron aan de Koepoortsweg. Het gezelschap bezocht eerst de werkplaats en maakte daarna een rit naar Medemblik.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 30 met vijf lokaalspoorrijtuigen op het emplacement Hoorn, in afwachting van de rangeerbeweging naar het TS-perron aan de Koepoortsweg. Links nog zichtbaar postwagon P1, deel uitmakend va de Koninklijke tram. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Terugkeer van het Koninklijk gezelschap en prominenten met Prins Bernhard, diens kleinzoon Prins Maurits, alsmede Prins Karel Hugo van Bourbon Parma en zijn zoon Carlos, lopend van de TS-werkplaats naar de gereedstaande Koninklijke tram (loc 18 “Leeghwater” + rijtuig 21 + postwagon P1) langs het 2e perron in Hoorn. Prins Bernhard wordt op de foto geflankeerd door depotchef de heer Scholten.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1, op weg van Hoorn naar Medemblik, kort na vertrek van de TS-halte aan de Koepoortsweg (v: 11.00 uur) te Hoorn, met aan boord o.a. met Prins Bernhard, Prins Maurits, Prins Karel Hugo, Prins Carlos, Ir. P.H. Bosboom (Hoofddirecteur NS), Mr. H.A. de Mol van Otterloo (Minister van Verkeer en Waterstaat) en de Commissaris der Koningin in de provincie Noord-Holland, Mr. F.J. Kranenburg en diverse gemeentelijke autoriteiten. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1, op weg van Hoorn naar Medemblik, kort na vertrek van de TS-halte aan de Koepoortsweg (v: 11.00 uur) te Hoorn, met aan boord o.a. met Prins Bernhard, Prins Maurits, Prins Karel Hugo, Prins Carlos, Ir. P.H. Bosboom (Hoofddirecteur NS), Mr. H.A. de Mol van Otterloo (Minister van Verkeer en Waterstaat) en de Commissaris der Koningin in de provincie Noord-Holland, Mr. F.J. Kranenburg en diverse gemeentelijke autoriteiten.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 30 met vijf lokaalspoorrijtuigen als volgtram op weg van Hoorn naar Medemblik, kort na vertrek van de TS-halte aan de Koepoortsweg (v: 11.05 uur) te Hoorn, met aan boord geïnviteerde zilveren anjerdragers, de pers en TS-medewerkers. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 30 met vijf lokaalspoorrijtuigen als volgtram op weg van Hoorn naar Medemblik, kort na vertrek van de TS-halte aan de Koepoortsweg (v: 11.05 uur) te Hoorn, met aan boord geïnviteerde zilveren anjerdragers, de pers en TS-medewerkers.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1, op weg van Hoorn naar Medemblik, passeert Zwaag. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1, op weg van Hoorn naar Medemblik, hier gefotografeerd bij aankomst in Midwoud-Oostwoud.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1, op weg van Hoorn naar Medemblik, tijdens stationnement in Midwoud-Oostwoud. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1, op weg van Hoorn naar Medemblik, kort na vertrek uit Midwoud-Oostwoud.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1, op weg van Hoorn naar Medemblik, passeert het spoorbruggetje in Twisk. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Muzikale noten weerklinken op het perron van de halte Twisk bij het passeren van de Koninklijke tram.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 30 met vijf lokaalspoorrijtuigen als volgtram van de hier inmiddels gepasseerde Koninklijke tram, op weg van Hoorn naar Medemblik, hier gefotografeerd vlak vóór het spoorbruggetje in Twisk, waarvan rechts het landhoofd nog net zichtbaar is. Op de achtergrond volgt motorrijtuig WSM 40. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1 passeert de ophaalbrug over de schutsluis in Medemblik.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Na aankomst (a: plm. 12.10 uur) in Medemblik van de Koninklijke tram, bestaande uit loc 18 “Leeghwater” met rijtuig 21 en postwagon P1 stappen Prins Karel Hugo (met op zijn arm zoon Carlos) en andere prominente gasten uit het geheel gerestaureerde Gooise rijtuig 21. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Na aankomst (a: plm. 12.10 uur) in Medemblik van de Koninklijke tram, geeft een muziekkapel op het perron muzikale omlijsting.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Na aankomst (a: plm. 12.10 uur) in Medemblik van de Koninklijke tram, wordt Prins Bernhard ontvangen en begeleid door burgemeester Bol van Medemblik, met op de achtergrond de heren Kaper en Broers van de NVBS. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Publieke belangstelling rond de helikopter, geparkeerd op de losplaats van het station Medemblik, waarmee het Koninklijk gezelschap weer vertrok na de officiële verwelkoming van de gasten in het raadhuis. Aan boord de Prinsen Bernhard, Maurits, Karel Hugo en Carlos. De piloot inspecteert voor vertrek nog even het toestel, alvorens op te stijgen.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Vertrek van de helikopter vanaf de losplaats van het station Medemblik met aan boord de Prinsen Bernhard, Maurits, Karel Hugo en Carlos. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 18 “Leeghwater” is omgelopen en staat met postwagon P1 en rijtuig 21 in Medemblik klaar voor de retourrit naar Hoorn.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 18 “Leeghwater” met postwagon P1 en rijtuig 21 bij vertrek uit Medemblik naar Hoorn. Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 18 “Leeghwater” met postwagon P1 en rijtuig 21 op weg van Medemblik naar Hoorn.


Officiële opening van de museum stoomtramlijn Hoorn – Medemblik (SHM) door Prins Bernhard en start van het rijseizoen; 29 april 1972. Loc 18 “Leeghwater” met postwagon P1 en rijtuig 21 bij aankomst in Hoorn, even vóór de halte aan de Koepoortsweg. Op de achtergrond volgt motorrijtuig WSM 40 op zichtafstand.